Help mijn man is polygaam

help-mijn-man-is-polygaam

Help mijn man is polygaam

We wonen al enkele jaren in Nederland, waar we ook getrouwd zijn en samen 2 kinderen hebben. Van huis uit hangen we het moslim geloof aan waar we geen grappen mee maken. Isam en ik waren vanaf het begin smoor verliefd op elkaar. We houden nog steeds van mekaar, maar de laatste tijd merk ik bij Isam toch een beetje vreemd gedrag, omdat hij vaker en opmerkelijk kijkt naar andere vrouwen. Ik heb er in eerste instantie geen aandacht aan gehecht, maar naarmate de tijd verstreek werd het over duidelijk dat Isam niet meer alleen in mij interesse had, maar ook in andere vrouwen. In huis veranderde zijn karakter ten opzichte van de kinderen niet. Hij had wel wat minder tijd voor me vrij. Dat kan liggen aan zijn drukke werkdagen, maar ook in die gevallen zocht hij vroeger, ondanks de drukte toch een momentje om speciaal tijd voor mij vrij te maken. Nu evalueerden we de dag met moeite, terwijl we vroeger voor we naar bed gingen, altijd uitgebreid zaten te praten over hoe de dag verlopen is.

 

vreemd-gedrag-van-isam

Vreemd gedrag van Isam

Na Isam lang geobserveerd te hebben nam ik de stap om een gesprek met hem aan te gaan. Gelukkig was hij heel nuchter over mijn gedurfde stap. Hij bekende eerlijk dat hij behoefte had aan een tweede vrouw. Ondanks het binnen ons geloof gerechtvaardigd is dat een man tot maximaal vier vrouwen mocht hebben onder voorwaarden, kwam dit als een klap bij me over. Ik had dit nooit verwacht van Isam. Was ik niet goed genoeg voor hem of deed ik wat verkeerd? Aan het begin van het huwelijk heeft hij me altijd gezegd dat hij uitsluitend met mij alleen wil huwen, dus ook alleen met mij alleen het bed wilde delen.

Hij stelde me gerust door me te garanderen dat hij ten alle tijden van me blijft houden. Het probleem is mannelijk zei hij. Ik vond dat maar een smoes! Jij kan toch zelf bepalen over je leven, dus ook over je lichaam en gevoelens? Isam wist niet precies hoe hij zijn gevoelens moest omschrijven, maar hij bleef mij maar gerust stellen dat ik altijd dezelfde behandeling zal krijgen. Ik verwees hem meteen naar het feit dat hij de afgelopen tijden veel minder tijd voor mij gehad heeft. Al gauw verschool hij zich achter zijn drukke werkzaamheden. Dat geloofde ik niet helemaal. Ik schroomde daarom niet om hem te vragen als hij al met een vrouwspersoon buiten mij geslapen heeft. Hij werd er even stil van, maar hij bekende met een knik dat hij inderdaad een buiten echtelijke relatie heeft. Hij verzekerde me dat volgens het geloof hij me niet in de steek zou laten. Ik ben polygaam. Ik heb behoefte aan een tweede vrouw waren zijn laatste woorden in het confronterend gesprek.

Ik was dagen stil. Ik hou nog van Isam, maar dat hij polygaam is, had ik niet verwacht. Hoe ga ik hiermee om? Volgens mijn geloof is het normaal als een man meerdere vrouwen heeft, zolang hij die maar kan verzorgen. Ik zal volgens mijn geloof handelen en Allah om kracht smeken.